71ppk-1

Z okazji zbliżającej się 71. rocznicy założenia Partii Pracy Korei, Polski Oddział Stowarzyszania Przyjaźni Koreańskiej (KFA Polska) wydał następujące oświadczenie:

Partia Pracy Korei została założona w dniu 10 października 1945 roku przez Towarzysza Kim Il Sunga. Partia jest spadkobierczynią rewolucyjnych tradycji wypracowanych w okresie anty-japońskiej walki rewolucyjnej, a w swoich działaniach kieruje się Ideą Juche.

Pod czułą opieką Partii Pracy Korei, Koreańczycy przekształcili swój kraj z kolonii w socjalistyczną potęgę, która jest w stanie zapewnić bezpieczeństwo i spokojny rozwój swoim obywatelom oraz jest niezależna politycznie, samowystarczalna gospodarczo i samodzielna w obronności.

Partia Pracy Korei jest uważana za matkę wszystkich Koreańczyków, która czule dba o godne życie swojego narodu. Dzięki prowadzonej przez nią polityce skoncentrowanej na masach ludowych, Koreańczycy mogą dziś cieszyć się wieloma przywilejami, takimi jak darmowa edukacja czy bezpłatna opieka zdrowotna. Mieszkańcy KRLD mają również zapewnione bezpłatne zakwaterowanie i są całkowicie zwolnieni z podatków.

Partia Pracy Korei mocno zjednoczyła wokół siebie całą armię i lud KRLD, osiągając niespotykaną w żadnym innym kraju harmonijną jedność. Przywódca, Partia, armia i lud stanowią całkowitą jednomyślną jedność, co byłoby nie do pomyślenia bez Juche przywództwa Prezydenta Kim Il Sunga, Przywódcy Kim Jong Ila i Marszałka Kim Jong Una.

Polityka Songun Partii Pracy Korei zapewnia pokój i stabilność na Półwyspie Koreańskim, oraz pomaga w rozbijaniu wszelkich podstępnych ruchów imperialistów na rzecz agresji. To dzięki niej, KRLD jest suwerennym i niezależnym krajem, posiadającym potężny środek samoobronny jakim jest broń nuklearna, oraz zdolnym do samodzielnej produkcji i wystrzeliwania satelitów.

Z okazji rocznicy Partii Pracy Korei, Polski Oddział KFA pragnie złożyć najserdeczniejsze gratulacje całemu narodowi koreańskiemu.

KFA Polska