KFA Polska potępia USA i Koreę Południową za próbę zamachu terrorystycznego na najwyższe przywództwo KRLD

W dniu 5 maja Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego KRLD wydało oświadczenie, w którym poinformowało o usiłowaniu przeprowadzenia ataku terrorystycznego na najwyższe przywództwo KRLD przez organizacje wywiadowcze USA i Korei Południowej (CIA i IS).

Amerykanie i południowokoreańskie marionetki już wiele razy straszyli „operacją ścięcia” i „atakiem wyprzedzającym”, ale tym razem, w swojej histerii i swoim obłąkaniu, przeszli samych siebie. Uknuli oni podły spisek wymierzony w najwyższe przywództwo KRLD, który wszedł w poważną fazę realizacji na terytorium KRLD.

Wprowadzili oni, za pomocą CIA i IS, na terytorium KRLD grupę morderców, która miała przy użyciu substancji biochemicznych dokonać aktu terroryzmu przeciwko najwyższemu przywództwu KRLD. Zdeprawowali ideologicznie i przekupili pracującego w Rosji obywatela KRLD o nazwisku Kim, zamieniając go w terrorystę i wykorzystując do przeprowadzenia aktu terroru.

W związku z tym, Polski Oddział Stowarzyszenia Przyjaźni Koreańskiej (KFA Polska) ostro potępia USA i południowokoreańskie marionetkowe władze. Ten ohydny i podły akt terroru nie może zostać wybaczony, a zaangażowane w niego osoby muszą zostać pociągnięte do odpowiedzialności. Tak jak KRLD, KFA Polska sprzeciwia się wszelkim aktom terroru. Dodatkowo, jako stowarzyszenie przyjaźni z narodem koreańskim, jesteśmy maksymalnie wściekli i oburzeni na USA i południowe marionetkowe władze za usiłowanie przeprowadzenia aktu terrorystycznego na najwyższe przywództwo naszych braci i przyjaciół Koreańczyków.

Całkowicie popieramy oświadczenie Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego KRLD z dnia 5 maja. Sprawa zamachu stanowiła najbardziej nikczemny i podły akt. Kryminaliści którzy byli w to zaangażowani, muszą ponieść karę.

Wzywamy wszystkich, którym bliskie są sprawiedliwość i pokój, do potępienia tego bezdusznego aktu i walki o ukaranie sprawców. Nie ma przebaczenia dla morderców i terrorystów.

KFA Polska